Yaratıcı Drama Eğitimi 

                Yaratıcı Drama sanat değildir. Planlı programlı bir eğitim, yani öğretim biçimidir. Yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe sahip, yaparak yaşarak öğrenim üzerine kurulu bir düzeni vardır. Bizimde benimsediğimiz tanımını yazacak olursak “Yaratıcı drama; bir grubu oluşturan üyelerin yaşama deneyimlerinden yola çıkarak, bir amacın, düşüncenin, doğaçlama, rol oynama (rol alma) gibi teknik- lerden, yararlanarak canlandırılmasıdır.”.

                Yaratıcı Drama örnekle daha iyi anlatmaya çalışırsak: Bir öğretmen bir dersi (kimya, türkçe, matematik, felsefe…vb.) slayt ile anlatır, video ile anlatır, konuşarak anlatır bir de yaratıcı drama yöntemiyle anlatır. Bir anlatım, öğretim yöntemidir. Bir ders anlatma tercihidir. Lider yaşamda ki bir anı suni bir ortam yaratarak, amaca yönlendirir. Bunun sonucunda çıkan geri dönütleri ölçümler. 

                Günümüzde bir çok eğitim kurumunda rastladığımızın aksine sanat, tiyatro, dramatizasyon, oyun oynamak değildir. Sadece bunları kullanır. Sanatsal beğeni kaygısı yoktur sonuç önemli değildir. Aksine o an da olunup, o anın yaşandığı süreç önemlidir. Sonuç odaklı öğrenmeyiz. Bizi o sonuca götüren süreçte yaşadıklarımız bize deneyim olarak geçer.

                Yaratıcı drama hayata hazırlar. Mesela bir tiyatro oyununa hazırlanan, bir kumpanyayı düşünelim. Bu oyunun çıkışı için dört ay süreleri var. Oyuncusundan, yönetmenine, kostümcüsüne, ışıkçısına kısacası herkes o dört ayın sonunda sahneye çıkan oyun için hazırlanır. Oyun sahneye çıkar beğenilir veya beğenilmez. Mühim olan dört ayın sonunda ki bir gündür. Ancak yaratıcı drama o dört ay ile ilgilenir. Kostümcü ölçü alırken, yeni bir kostüm dikerken, yeni insanlarla tanışıp dertleriyle, neşeleriyle ne deneyimledi bu süreçte? Yönetmen uğraştığı oyuncu, içinden çıkamadığı metin ve sahne olanakları bu zorlanmalar ne kattı ona? O dört aylık süre de nasıl deneyimler ve kazanımlar elde edildi. Yaratıcı drama bir gün ile değil o dört ay ile ilgilenir. İnsan yaparak yaşayarak öğrenir. Oyun oynamak tabi ki çocuğun gelişiminde önemlidir. Ancak yaratıcı drama çalışmasında oynanılan oyunun çalışma sonunda bir amacı olmalıdır.

                Özetle bu bilinçle çocuklarınızı hayata hazırlamak için yaratıcı drama eğitimi veriyoruz. Kendilerini ifade etmelerini, paylaşmalarını, problemlerin üstesinden gelmelerini…vb. konularda gelişmelerini sağlamak için yaratıcı darama yapıyoruz.

Yaratıcı Drama Eğitimleri 8 ay boyunca

5-6         yaş

7-9         yaş

10-11     yaş

12-15     yaş

grupları için haftada bir gün 1,5 saat hafta sonu grubu.

KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN!